Åt källarrökt skinka på smörgåsarna i morse. Funderade ett ögonblick över hur begreppet källarrökt uppstått. Är det skillnad på om en skinka blir rökt i en källare, i ett uthus eller i en fabrik? Enrisrökt etc förstår jag men källare? Skulle källaren på något vis sätta smak på skinkan, i så fall skulle den ju smaka lite fuktigt, unket och inte alls gott.....är det så att vi har haft förbud mot att röka skinka och man gjorde det i smyg i källaren? Kan man åka dit för "hemrökeri" av skinka? Vilken straffskala gäller då? Ojojojoj....
Jag provade att Googla och "wikipedia" frågan men hittad inga kloka svar......ytterligare en av livets svåra gåtor har dykt upp och sällar sig till skaran av frågor runt rulltrappor, smörgåsar, kylskåpslampor, hur man får in randig tandkräm i tuben - alltså saker man aldrig får ett riktigt svar på....
söndag 16 december 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Källarrökning innebär att man först röker över bokved och sedan över enris.
lysande :-)frågan kvarstår varför det heter "källarrökt" :-) En källare är ju en lokal....ofats under huset....kanske inte lämpligaste stället att röka prylar ;-)
Skicka en kommentar